آپدیت شده در تاریخ آبان 14ام, 1403ساعت 09:43 ق.ظ
آکواریومها یک فضای عالی جهت نگهداری از ماهیهای تزیینی هستند و میتوان از آنها به عنوان یک محصول دکوراتیو نیز استفاده کرد. در گذشته به منظور ساخت آکواریوم باید از شیشه استفاده میشد و همین موضوع آنها را به سازههایی گران قیمت و البته ضعیف تبدیل میکرد. در واقع ساختار آکواریوم شیشهای احتمال آسیب دیدن آن را افزایش میداد. امروزه به منظور ساخت این موارد از طلق پلکسی کمک گرفته میشود که مزایای متعددی همچون مقاومت بیشتر و قیمت کمتر دارد. با ما همراه باشید تا با هم به بررسی آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی بپردازیم.
فهرست مطالب
Toggleساخت آکواریوم با طلق پلکسی
ورقهای پلکسی محصولات جالبی هستند؛ زیرا امکان جایگزین شدن به جای شیشه را دارند. شفافیت ۹۰ درصدی این نوع ورقها باعث میشود تا نور به بهترین شکل ممکن از آنها عبور کند و بنابراین میتوان در هر موقعیتی از آنها کمک گرفت. سایت todayshomeowner درباره مزایای استفاده از پلکسی به جای شیشه گفته است:
Glass is affordable and recyclable but shatters easily. Plexiglass withstands impact and resists inclement weather damage, but it scratches easily and costs more up-front. If safety is your top concern, especially in areas with severe weather, plexiglass is likely the better choice overall in our experience.
یکی از کاربردهای مدرن طلقهای پلکسی، ساخت آکواریوم است. تنها کافی بوده چند ورق پلکسی را در اندازههای مختلف کنار هم قرار دهیم تا در نهایت با یک آکواریوم بسیار زیبا و مناسب روبرو شویم.
مواد لازم برای ساخت آکواریوم با طلق پلکسی
طبیعتاً به منظور ساخت انواع آکواریوم با طلقهای پلکسی لازم است یک سری مواد اولیه در اختیار داشته باشیم. این موارد شامل گزینههایی همچون چسب پلکسی، درزگیر پلکسی و لوازم ایمنی است که هر یک باید به دقت تهیه شوند. در واقع برای آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی ابتدا باید مهمترین موارد موردنیاز برای این کار را به شما معرفی کنیم که عبارتاند از:
- طلق پلکسی مناسب: طلقی که برای آکواریوم مورد استفاده قرار میگیرد، باید مقاومت قابل توجهی داشته باشد تا در برابر فشار آب دچار مشکل نشود. علاوه بر این، میزان شفافیت طلق مدنظر باید در بالاترین سطح ممکن باشد تا در نهایت به یک آکواریوم کاملاً زیبا دست پیدا کنیم. استفاده از ورق پلکسی شفاف گزینه خوبی خواهد بود.
- چسب پلکسی: امروزه از چسبهای گوناگونی جهت ساخت آکواریوم استفاده میشود؛ اما پیشنهاد ما به شما خرید چسب پلکسی آکریفیکس ۱۹۲ است. این چسب تمامی نیازهای شما را در این رابطه برطرف میکند و در عین حال کاملاً استاندارد است.
- درزگیر پلکسی: بهکارگیری درزگیر برای سازههایی همچون آکواریوم که به صورت مداوم با آب در تماس هستند یک امر ضروری محسوب میشود. درزگیر پلکسی را میتوان به راحتی از فروشگاههای مختلف تهیه کرد.
- لوازم ایمنی: در زمان کار با ورقهای پلکسی باید از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید. این ورقها نسبت به شیشه خطر بسیار کمتری دارند؛ اما در هر صورت بهکارگیری لوازم ایمنی یک امر جدی است که نباید آن را فراموش کنید.
به نقل از سایت www.loctite-consumer.com.au درزگیرهای پلکسی قابل رنگ کردن هستند و بسیار مقاوم می باشند:
Acrylic sealers are generally produced using synthetic polymers, water, latex, and fillers. They have many advantages in that they are paintable, easy to clean up, inexpensive, and easy to use.
The best acrylic sealants are highly durable, waterproof, and act both as an adhesive and a sealant.
درزگیرهای اکریلیکی معمولاً با استفاده از پلیمرهای مصنوعی، آب، لاتکس و مواد پرکننده تولید میشوند. این درزگیرها مزایای زیادی دارند؛ از جمله قابلیت رنگآمیزی، سهولت در تمیز کردن، قیمت مناسب و استفاده آسان. بهترین درزگیرهای اکریلیکی بسیار بادوام، ضدآب هستند و به عنوان چسب و درزگیر عمل میکنند.
مراحل ساخت آکواریوم با طلق پلکسی
پس از تهیه کلیه لوازم موردنیاز جهت ساخت آکواریوم، لازم است دست به کار شویم و مراحل مختلف مربوط به این فرایند را یکی پس از دیگری انجام دهیم. مراحلی همچون اندازهگیری، ساخت سازه اولیه، چسباندن صفحات و… از جمله این موارد به شمار میآيند که هرچه دقیقتر انجام شوند، محصول نهایی باکیفیتتر خواهد بود.
1- اندازهگیری
در ادامه آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی باید به اهمیت اندازهگیری دقیق اشاره کنیم. در اندازهگیری ورقهای پلکسی باید به حجم کلی آکواریوم موردنیاز خود توجه داشته باشید. بهعنوانمثال، جهت ساخت یک آکواریوم به ظرفیت شصت لیتر باید از یک ورق با ابعاد شصت در سی سانتیمتر، دو ورق شصت در سی و پنج سانتیمتر و دو ورق سی و پنج در بیست و هشت و نیم سانتیمتر استفاده کنید. علاوه بر این، ضخامت هر ورق پلکسی نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد و لازم است از هشت میلیمتر بیشتر باشد. هرچه میزان ظرفیت آکواریوم موردنیازتان افزایش پیدا کند، باید به سراغ ورقهایی با ضخامت بیشتر بروید.
2- تهیه سازه اولیه
پیش از متصل کردن قطعات به کمک چسب پلکسی لازم است ورقها را در کنار همدیگر قرار دهید و آنها را به وسیله یک چسب نواری ساده به هم بچسبانید. این کار به شما کمک میکند تا یک ایده کامل از شکل نهایی آکواریوم داشته باشید. ابتدا ضلع شمالی و غربی و سپس ضلع جنوبی و شرقی را به هم متصل کنید و سپس آنها را بر روی ورق کف آکواریوم قرار دهید. اگر همه چیز به شکل صحیح اندازهگیری شده باشد، این ورقها به خوبی یک آکواریوم را تشکیل میدهند.
3- پاک کردن صفحات
پیش از چسباندن چسب پلکسی بهتر است لبههایی که قرار است چسب بر رویشان قرار بگیرد به خوبی تمیز شوند. عدم انجام این مرحله از آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی میتواند میزان قدرت اتصال چسب پلکسی را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و در نهایت سازه آکواریوم شما را ضعیف کند. از یک دستمال تمیز برای پاکسازی صفحات مختلف و لبههای آنها کمک بگیرید و در این کار عجله نداشته باشید.
4- چسباندن صفحات
اکنون نوبت به مهمترین مرحله یعنی متصل کردن ورقهای برش داده شده به وسیله چسب پلکسی میرسد. ابتدا ورقها را با دقت بسیار زیاد در جای خود ثابت کنید و سپس از چسب برای ایجاد سازه نهایی کمک بگیرید. چسبهای پلکسی باکیفیت معمولاً خیلی سریع خشک میشوند. نباید بیش از حد عادی چسب بریزید. پخش شدن چسب فراتر از لبه ورقهای پلکسی از جذابیت آکواریوم میکاهد.
5- بهکارگیری درزگیر
پس از اینکه چسب بخشهای گوناگون آکواریوم به خوبی خشک شد، نوبت به استفاده از درزگیر میرسد. این محصول به منظور پوشش دادن کلیه درزها مورد استفاده قرار میگیرد و اهمیت زیادی در ساخت آکواریوم دارد. تمامی اضلاع مکعب آکواریوم را با درزگیر بپوشانید تا هیچ سوراخی برای خارج شدن آب وجود نداشته باشد. استفاده از درزگیر نیز باید در حد تعادل انجام شود و از زیادهروی کردن در آن پرهیز کنید.
6- تمیز کردن مجدد آکواریوم
در آخرین مرحله از آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی، باید سازه ساخته شده را یک بار دیگر تمیز کنید. برای انجام این کار میتوانید از آب و مواد شوینده مناسب کمک بگیرید. چندین بار آب آکواریوم را خالی کنید تا هیچ اثری از مواد شوینده در درون سازه باقی نماند. سپس آکواریوم خود را پر از آب کنید و حداقل برای یک شبانهروز به بررسی عدم نشت آب از آن بپردازید. اگر مشکلی از این نظر وجود نداشت، میتوانید نسبت به انتقال ماهیهایتان به آکواریوم جدید اقدام کنید.
مطالعه بیشتر: انواع ورق پی وی سی
خرید آکواریوم پلکسی از پامنار
امروزه بهکارگیری آکواریوم در طراحی داخلی به یک انتخاب جذاب تبدیل شده است، به این دلیل که قیمت مدل پلکسی آنها بسیار مناسب بوده و اکثر افراد توانایی خرید آنها را دارند. آکواریومهای پلکسی از هر نظر انتخابی عالی محسوب میشوند؛ زیرا نمیتوان محصولی را یافت که از نظر دوام هم سطح آنها باشد.
مجموعه پیرو صنعت پامنار امکان خریداری مدلهای گوناگون از این نوع آکواریومها را را برای کلیه کاربران عزیز خود فراهم کرده است. علاوه بر این، با بهرهگیری از آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی خودتان میتوانید پس از خرید این نوع ورقها، آکواریوم مورد نظرتان را بسازید. در هر صورت پامنار به عنوان اصلیترین عرضهکننده ورقهای پلکسی آماده خدمترسانی به شما عزیزان است.
سخن پایانی
ورقهای پلکسی به ما اجازه میدهند تا انواع گوناگونی از آکواریومها را در اندازههای مختلف بسازیم و از آنها به منظور جذابتر کردن دکوراسیون محیط مدنظرمان بهره ببریم. قیمت مناسب این ورقها باعث شده است تا همه افراد توانایی تهیه چنین آکواریومهایی را داشته باشند و با محدودیتی از این نظر مواجه نشوند. با دقت در آموزش ساخت آکواریوم با طلق پلکسی، شما نیز میتوانید این سازههای فوقالعاده جذاب را در اختیار داشته باشید. تنها کافی است مراحل مربوطه را مو به مو اجرا کنید.
سوالات متداول
1- چرا طلق پلکسی برای ساخت آکواریوم مناسب است؟
طلق پلکسی نسبت به شیشه وزن بسیار کمتری دارد، شفاف تر است، در برابر ضربه مقاومتر از شیشه است و احتمال شکستن آن کمتر است و همچنین نسبت به شیشه انعطافپذیری بیشتری نیز دارد.
2- مواد لازم برای ساخت آکواریوم پلکسی چیست؟
ورقهای پلکسی، چسب مخصوص پلکسی، درزگیر سیلیکونی، اره یا کاتر پلکسی، سوهان و سنباده، نوار ماسک و دستکش و عینک ایمنی از لوازم مورد نیاز برای ساخت آکواریوم پلکسی هستند.
4 دیدگاه
با استفاده از این طلق پلکسی ها تا چه ابعادی میشه آکواریوم ساخت چون به نظرم باید چیزای زیادی رو در نظر داشت مثل این که خب وزن آب و فشار آب به یواره ها چقدر باید باشه یا اینکه اگر روزی بخوایم آکواریوم رو با آب و ماهی های توش جا به جا کنیم مشکلی براش پیش نیاد مثلا
من فکر می کنم این چسب های آکواریوم که تو بازار می فروشن برای اتصال شیشه ها طراحی شده فکر کنم من نمیدونم هک برای اتصال پلکسی ها به هم هم میشه از این چسب های آکواریوم استفاده کرد یا لازمه که حتما چسب مخصوص خریداری بشه
سلام! خیلی خوب توضیح دادید. یه سوال دارم، برای ساخت آکواریومهای بزرگتر از چه ضخامت پلکسی باید استفاده کرد که هم مقاوم باشه هم قیمتش مناسب دربیاد؟ میخوام یه آکواریوم بزرگ درست کنم ولی نگرانیام اینه که شاید پلکسی نتونه فشار آب رو تحمل کنه و نشتی بده. ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام، وقتتون بخیر. من تازه میخوام یه آکواریوم کوچیک با پلکسی درست کنم و اطلاعات زیادی ندارم. میخواستم بدونم چطور میتونم مطمئن بشم که ساختش درست انجام شده و نشتی نده؟ و اینکه آیا این مواد به مرور زمان تحت فشار تغییر شکل میدن یا خیر؟ ممنون از راهنماییتون.